Når er det best å selge bolig?

Tips for boligselgere
juni 25, 2019
Når er det best å selge bolig?

Når bør du selge?

Vi får ofte spørsmål om når det lurt å selge bolig. Svaret kan variere veldig, men det viktigste å starte prosessen i god tid.

Når er det best å selge bolig?

Christina Erstad i W Eiendomsmegling mener det beste tidspunktet for å selge bolig kan variere veldig. Det som er viktig er forberedelser og god tid påpeker megleren.

Et av de vanligste spørsmålene vi får er når det er best å selge bolig. Svaret er at det kan variere veldig utifra hvilken bolig du har og etterspørselen i markedet etter den type bolig.

– Har du god tid på klargjøring og forberedelse på boligen kan megleren planlegge når det er best å legge den akkurat din bolig ut på markedet, sier hun.

Mulighet for å forutse når boligen bør ligges ut

Timing i forhold til tilsvarende objekter er veldig viktig.

– Selger du en 2 roms leilighet og det samtidig ligger flere lignede leiligheter til salg i område, kan det by på konkurranse for din leilighet. Vi følger med på hva som ligger i markedet når vi legger ut nyheter, sier Christina.

Er det mange som er på jakt etter den type bolig du sitter på og det er lite av de på markedet gir prisvekst.

Boliger som kommer inn i god tid før den de skal legges ut får som regel gode resultater.

– Jeg liker å komme inn i salgsprosessen så tidlig som mulig. Da kan jeg gå igjennom bolig med sammen selger og finne ut hva vi skal gjøre, uten å måtte ta beslutninger pga tidspress, forteller Christina.

Bedre tid = bedre presentasjon av boligen

Presentasjonen av boligen er viktig. Bruker du god tid på klargjøringen vil boligen se bedre ut i presentasjonen. Gode presentasjoner får som regel mer oppmerksomhet.

Dette fører til at flere klikker seg inn på akkurat din bolig, og du får mest sannsynligvis flere på vising. Har du flere som er interessert i din bolig, vil du få en bedre pris.

– Alle ønsker å få flest mulig på visning. Begynn derfor din salgsprosess i god tid. Kontakt en megler og spør når den beste tiden for salg av akkurat din bolig vil være, råder Erstad deg. 

Solgte bolig som gikk 1, 5 mill over prisantydning

Erstad hadde nylig en bolig i Bispengsgate ute i markedet. Selger tok kontakt med henne —– i forkant av salget og ble enige om når boligen skulle legges ut.

– Det ble gjort små grep i boligen før vi startet på presentasjonen. Det ble blant annet lagt video av boligen og nærområde til annonsene. Vi ser at dette funker utrolig bra på sosiale medier, sier Christina. 

– Budrunden startet ikke så raskt etter visning, men når budene først kom, da gikk prisen raskt opp. Jeg er sikker på at hovedgrunnen for at boligen fikk så god pris, var forberedelsene i forkant sammen med boligpresentasjonen vi hadde, sier megleren.

Derfor råder jeg alle som skal selge bolig å kontakte megler i god tid, slik at vi kan lage en god salgsprosess for din bolig, avslutter Christina.