Dette bør du tenke på før du selger bolig

juni 26, 2019
dette bør du tenke på før du selger bolig

Markus Håland.

EIENDOMSMEGLERFULLMEKTIG OG PARTNER, W EIENDOMSMEGLING.

Er målet å få den høyeste prisen? Disse kriteriene er helt avgjørende å tenke på før du selger bolig.

dette bør du gjøre før du selger bolig

Blir du stresset av tanken på å selge bolig? Lurer du på hva du bør gjøre i boligen før salget? Dette bør du tenke på før du selger bolig.

Kjøp og salg av bolig er en stor investering som påvirker privatøkonomi din. Det er lurt at du bestemmer deg i forkant av salgsprosessen for hva du ønsker å oppnå med boligsalget. 

– Er målet å få den høyeste prisen? Da er det noen kriterier som er helt avgjørende for resultatet, ifølge Markus Håland.

En dyktig eiendomsmegler vet hvilke investeringer som lønner seg. Det handler ikke om å bruke mye penger, men om å planlegge. Gjøre små grep for å oppnå det beste resultatet.

Dette bør du tenke på før du skal selge bolig, mener Markus.

  • Når skal du starte salgsprosessen?
  • Hvordan klargjøre boligen
  • Bør du gjennomføre en lettere oppussing?
  • Hva er viktig for deg ved valg av megler?
  • Hvis du har valgt megler, har du og megler en plan på boligpresentasjonen?
  • Tenk over hvor viktig det er for deg å få solgt boligen
Dette bør du tenkte på før du selger bolig.

Markus Håland

Start boligsalgsprosessen tidlig, slik at du får god tid til å forberede salget. Gode forberedelser lønner seg.

Start boligsalgsprosessen tidlig

Det er lurt å begynne salgsprosessen tidlig, slik at du har tid til å gjennomføre nødvendige grep i boligen. Da vil du ikke bli fristet til å ta snarveier for å få annonsert boligen så fort som mulig.

– Er klargjøringen halvveis kan det påvirke salgsprisen. Ønsker du høyest mulig pris? Ikke ta snarveier, gjør arbeidet grundig første gang, anbefaler Markus.

Hvorfor klargjøre boligen?

Hvordan skal du få så mange som mulig til å ville se på akkurat din bolig ? Hva som skal til for at kjøper har lyst til å bo der selv? 

Hvordan boligen din fremstår overfor interessenter, er avgjørende for hva de er villige til å gi for den. Små justeringer i boligen kan derfor bidra til en vesentlig forskjell i prisen du oppnår. 

Hva ville du gjort med penger til overs etter boligsalget? Nedbetalt lån, reist på ferie eller spart pengene?

Dette bør du tenkte på før du selger bolig.
Hvilket av bildene gir deg best førsteinntrykk?

Boligen din bør se presentabel ut

Husk at feil i boligen, som uferdig arbeid eller slitasje, fort kan gi et negativt inntrykk til potensielle kjøpere. Dette kan resultere i færre på visning, lavere bud eller potensielt ingen bud i det hele tatt.

Små tiltak kan utgjøre mye for førsteinntrykket. Når tok du sist et strøk med maling innvending? Er gulvet i boligen slitt eller er kjøkkenfrontene gamle? Ser bakgården overgrodd ut? Dette kan du enkelt gjøre noe med.

Ofte er det ikke så mye arbeid som skal til, men det kan fort lønne seg når budrunden pågår. 

Det er lurt å huske på at det ikke lenger er du som skal bo i boligen. De som kommer på visning skal kunne forestille seg sitt nye liv der, ikke bo i ditt gamle. Gå derfor for nøytrale løsninger som passer til mange.

Legg en plan sammen med megleren din

Alle boliger trenger en egen strategi for boligsalget. Flinke meglere vet hva som er smart å gjøre i salgsprosessen. Da er det viktig at du som kunde er åpen for de rådene megleren din kommer med.

 

Du kjenner boligen din best

Hvordan er det å bo i boligen som skal selges? Du som boligeier kjenner boligen godt. Hva tenker du er de viktigste kjøpsargumentene for boligen?

Tenk over hvorfor likte du å bo der og hva som gjorde at du kjøpte boligen. Var det vinterhagen hvor du kan nyte solnedgangen? Hyggelige naboer og masse barn i område? De god turmulighetene rett bak boligen? Ta dette opp med megleren din.

Mange selgere glemmer å tenke på kostnaden ved å ikke få solgt 

I noen tilfeller gjennomfører ikke selger klargjøringen av boligen 100%. Ofte blir resultatet at selger ikke får solgt, annonsen trekkes fra nett og selger bytter eiendomsmegler. Tiden går og du som selger står med risikoen. Kanskje har du allerede kjøpt ny bolig?

– Vi overtok nylig en bolig som hadde lagt for salg gjennom annen megler i 3 måneder uten å ha fått bud. Med våre anbefalinger brukte selger kr. 25.000,- på oppgraderinger som førte til at vi solgte etter første visning for kr 100.000,- mer enn opprinnelig prisantydning. 

Selgeren hadde overtatt sin nye bolig før den nåværende ble annonsert første gang. Dersom selger hadde gjort klargjøringen skikkelig fra begynnelsen av, kunne selger også unngått den sure kostnaden med å måtte betale for 2 lån i flere måneder.

Det kan fort bli dyrt å ikke få solgt boligen

– Våre meglere har tatt over flere oppdrag der selger ikke har fått solgt igjennom andre meglerforetak. Etter vi tok over har boligene ofte blitt solgt etter første visning, til svært gode priser, sier Håland.

– Mange lærer på den sure måten at det ikke lønner seg å ta snarveier når det gjelder boligsalg. Ikke gå i samme fellen. Jeg mener klargjøring og planlegging av boligsalget på et tidlig tidspunkt er utslagsgivende for et vellykket salg, råder Markus.

Anbefalte artikler