Fra nyansatte til kontoreiere på tre år

Ole Jonny K. Holsen (26) og Renate Ripe Johnsen (30) tok over som kontoreiere etter knappe tre år, for en helt ny eiendomsmegler.

Eiendomsmeglere
Ole Jonny K. Holsen (26) og Renate Ripe Johnsen (30) tok steget inn i en helt ny kjede for knappe tre år siden. Nå har de alene tatt over som eiere av et meglerkontor

– Vi hadde kanskje ikke forventet at det skulle skje så fort, men det føltes veldig naturlig og riktig. Vi har siden dag én vært tett involvert i driften og har fortløpende fått mer tillit og ansvar. Sånn sett har det vært en naturlig lærevei, sier eiendomsmeglerfullmektig Renate Ripe Johnsen.

De to unge meglerne vokste selv opp i nærområdet rundt Førde, og studerte eiendomsmegling i Sogndal og Bø i Telemark årene før de startet i W Eiendomsmegling i Førde. Utover det har Ole Jonny bakgrunn som tømrer, og Renate erfaring innenfor salg.

Da de tok steget inn i en helt ny kjede, utfordret de samtidig et marked hvor det kun var et fåtalls meglerkontor som kjempet om boligselgerne.

– Vi er helt klart en utfordrer, og kom inn med en ny og ukjent merkevare. Selv om det tidligere har vært liten konkurranse blant kontorene i området, opplever vi kampen om kundene som stor. Den største jobben er kanskje å komme seg inn på befaring. Til forskjell fra større byer hvor boligselgere gjerne snakker med opptil fem meglere, har vi sett tendenser til at boligselgere ikke innhenter tilbud fra flere meglere. Når vi først kommer inn så ser vi at vi selger et godt produkt, forteller Renate.

Et annerledes meglerkonsept

Idéen bak W Eiendomsmegling var å skape en sammensmelting av et meglerhus, et teknologiselskap og et markedsføringsbyrå.

På den måten kan kundene tilbys helt unike muligheter, mener Ole Jonny:

– Blandingen av dyktige folk fra forskjellige fagfelt gir oss en helt spesiell verktøykasse. Det gir enorm fleksibilitet for presentasjonene og markedsføringen av boligene vi selger. I tillegg bygger vi opp en plattform tilgjengelig både for megler, selger og kjøper. Vi sitter tett på produktet og er aktivt med å utvikle. Har vi behov for noe, så lager vi det. Det gjør oss svært tilpasningsdyktige, noe som er avgjørende for å kunne tilby det beste produktet for boligselgere også i fremtiden.

MacBook og iPhone med W Nybygg sin portal
W Eiendomsmegling satser stort på å utvikle digitale verktøy for morgendagens eiendomsmegling.

Overgangen fra ansatt til eier

Etter perioder som blant annet trainee og eiendomsmeglerfullmektig, tok de våren 2021 over som fullverdige eiere av kontoret i Førde. Duoen mener at teamet i ryggen har mye av æren for at oppstarten har gått så bra:

– Vår kjedesjef Kine-Cecilie Grimsmo er en utrolig god støttespiller, og er helt klart en fantastisk ressurs med sin erfaring fra tidligere prosjekt. Takket være henne og resten av ledelsen kunne vi raskt ha fokus på å gjøre det vi gjør best – å selge bolig.

Overgangen fra å være ren eiendomsmegler til å drive kontor har gitt Ole Jonny og Renate et større totalbilde:

– Det er helt klart en større risiko, vi driver ikke lenger butikk i butikken. Nå står vi ansvarlig for alle kostnader, men har til gjengjeld også inntektene. Å tape et oppdrag som megler var selvsagt kjedelig før, men nå er det enda verre. I tillegg må du sørge for at de du har med deg på laget gjør det bra. Man må alltid legge til rette for at de kan yte best mulig, sier Ole Jonny.

– Å være nøye på å ha riktige folk med seg på laget er kanskje den viktigste erfaringen vi har gjort oss. Det er krevende arbeidsdager, og vi er ikke interessert i å bruke tid på unødvendige ting, legger Renate til.

Trygghet i hverandre

Når de blir spurt om hvordan de utfyller hverandre lyder svaret slik fra Renate:

– Når ting står litt på er Ole Jonny god på å holde roen. Jeg kan være litt mer dynamitt, ha ha. Vi balanserer hverandre godt og har et ekstremt godt samarbeid.

– Dynamikken fungerer veldig fint, legger Ole Jonny til. – Vi har jobbet i lag lenge og vet godt hva vi har å forholde oss til i hverandre. Rekker man ikke over noe selv, kan man helt trygt overlate noe til den andre fordi man vet det er i gode hender.

Den unge alderen til tross, mener de nye kontoreierne dette er til deres fordel:

– Når man er ung er man mye mer åpen for endringer, og har et stort driv for å få ting til å lykkes, sier Renate.

– Erfaring er positivt, men når man har holdt på i mange år kan man fort gå seg fast i et spor. Vi føler vi ligger litt imellom med forholdsvis god erfaring, gode folk rundt oss og en evne til å være nytenkende, legger Ole Jonny til.

Ønsker å bli "top of mind"

– Vi har et høyt fokus på å levere 100 % til hver eneste kunde. Å ha fornøyde kunder i lokalsamfunnet er den beste type markedsføring. Dersom vi opplever å tape salgsoppdrag er vi veldig opptatt av å finne ut hvorfor vi taper de, slik at vi unngår de feilene igjen. I enkelte tilfeller har man ikke nødvendigvis gjort noe galt, men må akseptere at folk er ulike og har forskjellige oppfatninger, forteller Ole Jonny.

Meglerne var også med på å introdusere boligstyling til Sunnfjord-markedet:

– Overraskende nok var ikke styling av bolig et etablert tilbud da vi startet opp. Nå opplever vi at flere meglerkontor i området har omfavnet boligstyling i større grad. Vi mener det er svært viktig for at boligen skal vises med sitt fulle potensiale, og er glade for at stadig flere boligselgere også ser verdien i dette, sier Renate.

Før boligstyling
Etter boligstyling
Etter boligstyling
– Hvilke ambisjoner har dere videre for kontoret deres?

Ole Jonny svarer kontant: – Vi skal bli «top of mind» i markedsområdet vårt.

– Vi har ingen intensjon om å være størst eller selge flest boliger, men å overgå kundens forventninger og sørge for at de har lyst til å bruke oss igjen ved en senere anledning, legger Renate til.

Bli en del av W Eiendomsmegling

Enten du har ambisjoner om å starte ditt eget meglerkontor eller bli en del av våre etablerte meglerkontor, har vi i W Eiendomsmegling mulighetene for deg.

Kom i kontakt med Ole Jonny og Renate

Finn ut mer om W Eiendomsmegling Sunnfjord og få et uforpliktende tilbud på verdivurdering eller boligsalg.

Følg oss i sosiale medier